Doi tineri din Văsieni au tras noaptea trecută în inspectorii de patrulare. Ambii au fost reținuți

Screenshot_6

Incidentul a avut loc vineri, 7 aprilie, pe teritoriul raionului Ialoveni. În jurul orei 23:50, patrulând prin localitatea Văsieni, polițiștii de patrulare au stopat un autovehicul de model „Mitsubishi”, de culoare verde.

Conducătorul auto a refuzat să oprească, iar inspectorii au pornit pe urmele acestuia. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un gard. Angajatul INP s-a apropiat de mașina suspectă, însă conducătorul auto a accelerat și a lovit inspectorul de patrulare, provocându-i o plagă deschisă.

La ieșirea din satul Văsieni, pe un drum de câmp, șoferul s-a oprit, iar din mașină au coborât doi indivizi. Unul dintre ei avea o armă de vânătoare și a efectuat două împușcături pe plan orizontal în direcția ofițerilor de patrulare, după care imediat au abandonat mașina și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

Potrivit poliției, din buzunarul unui infractor a căzut îndreptarea medico-legală ce aparținea unui tânăr în vârstă de 26 de ani. La fața locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea cazului.

Pe urme fierbinți, polițiștii au reținut suspecții la domiciliile acestora. La unul dintre suspecți a fost ridicată arma de vânătoare deținută ilegal.

Pe cazul dat, asupra suspecților de 26 și 36 a fost inițiată o cauză penală în baza art.349 al.2 Cod penal „Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”, riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

 

You may also like

Comments are closed.

By