Doi moldoveni au comandat ASASINATUL omului de afaceri, Vlad Plahotniuc (VIDEO)

plahotniuc8

O grupare criminală care pregătea omorul liderului PD, Vlad Plahotniuc a fost anihilată de către poliţiştii și procurorii din Moldova și Ucraina. În cadrul operațiunii, care s-a desfășurat pe 7 aprilie, au fost reținute opt persoane, șase dintre care sunt cetățeni moldoveni și două persoane sunt originare din Ucraina. Este vorba de executori ai asasinatului, intermediari, persoane de legătură și care au contribuit la realizarea omorului. Majoritatea persoanelor reținute au fost anterior condamnate pentru diverse infracțiuni, printre care și omor premeditat.

„În Ucraina au fost reținute 9 persoane, două dintre care sunt luptători cu pregătire specială, care au participat la operațiunile din Donbas. Aceștia au făcut măsuri de recunoaștere a persoanei care era ținta atacului”, a declarat Vitalie Busuioc, adjunctul procurorului șef a Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, informația privind pregătirea omorului la comandă a parvenit în luna decembrie, fiind anunțați de Poliția de Frontieră a Ucrainei.

Comanditarii omorului lui Vlad Plahotniuc sunt doi cetățeni ai Republicii Moldova, unul dintre care se află la Moscova și este cunoscut drept autoritate în lumea criminală din Moldova și Rusia. Oamenii legii au intrat și în posesia materialelor audio și video care vin să confirme pregătirea omorului, dar și numele persoanei care urmează a fi ucisă, și anume Vlad Plahotniuc.

Omorul urma să aibă loc fie în clădirea unde își are biroul omul de afaceri, fie în automobilul acestuia.

„Discutau despre birourile de serviciu, clădirea Blobal Business Centru, sau automobilul care urma să intre în incinta clădirii, în dependență de circumstanțe. Se discuta despre comiterea unor împușcături sau lansări de grenade din adiacentul grădiniței care se află în spatele clădirii”, a adăugat Busuioc.

Doi executori ar fi intrat pe teritoriul RM acum o săptămână, ocolind punctele de trecere a frontierei, omorul urmând să aibă loc în aceste zile, „de vineri până luni”. Pentru omor, cetățeanul ucrainean, cunoscut lider al lumii interlope, urma să primească suma de 200 de mii dolari, 100 de mii dolari fiind deja achitate ca avans. După misiune, autorii aveau pregătit un automobil cu numere lituaniene cu care trebuiau să părăsească teritoriul RM.

Pe lângă reținerile care au avut loc ieri, ofiţerii Inspectoratului Național de Investigaţii şi reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale au efectuat, ieri, perchezii la 17 adrese din țară. În cadrul descinderilor au fost depistate sume de bani, aruncătoare de grenade, două pistoale model CZ cu amortizator, muniții, stații de radio speciale, obiecte de camuflaj (bărbii, peruci), telefoane mobile de unică folosință, calculatoare, înscrisuri de mână.

Pentru infracțiunea comisă, persoanele reținute riscă de la 15 până la 20 ani de pușcărie.

La moment există mai mulţi suspecți, inclusiv un cetățean moldovean domiciliat în Federaţia Rusă, iar unii aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, care au legătura între ele şi interes comun. Măsurile de investigație continuă.

You may also like

Comments are closed.

By