Conferința de presă a Maiei Sandu, luată la “puricat” de unul din cel mai incomozi bloggeri pentru PAS: “Despre ce au vorbit? Despre nimic”

Screenshot_4

Cei d la #pas au făcut o conferință de presă. În cadru la un moment dat apăruse și voronin am impresia. Despre nimic dacă s-o iai la general pentru că ei, de fapt, au făcut un mic rezumat din propunerile promo-lex-ului despre alegeri.

Îmi voi permite să comentez.

1. Ciuvacul ăsta care a reprezentant #pas-ul la Curtea Constituțională a zis că proiectul despre care au povestit azi va fi pe site-ul partidului. Doar că site-ul a murit.

2. Cu secțiile de vot peste hotare. Mayașii propun să se vadă prezența de acum și să fie majorate la 8000 de buletine. Aiurea. Trebuie să facă un fel de referendum pentru cei din diasporă și să vadă în baza acestuia secțiile de vot. De altfel foarte mulți oameni nu se puteau deplasa sau pur și simplu nu știau. Și nu-i normal 8000 de buletine de vot. În astfel de cazuri se deschid două secții. Pentru că nu pot oamenii fi roboți ca să prelucreze 8000 de buletine într-o zi. Sau, dacă va fi în 2 zile încă mai merge. Dar ăștia nu au legat numărul de două zile.

3. Donațiile. De acord că trebuie limitată posibilitatea de a dona dar despre asta nu cred că anume #pas poate vorbi atâta timp cât Maia a început cu 200 de lei și a ajuns la 20000 de lei per donație iar, mâna ei dreaptă, Grosu, accepta donnații și mai mari.

Eu aș propune ca cei care donează să dea și declarație de venit. Și aș interzice donațiile din partea organizațiilor. Și e ok să fie donații private peste hotare, dar, la fel, moldovenii de acolo să depună declarații de venit. Or, am povestit cum unimedia a fost vândută prin Germania.

4. Camere. E ok. Doar că trebuie să povestească și cât asta va costa. Dacă tot mereu spun prețurile la cei ce cheltuie banul public.

5. Nu am înțeles mai nimic din ce a zis Nicolae Roșca despre listele electorale. Foarte straniu totuși când despre integritate vorbește acest om care a fost și pe la MAE, și pe la PLM, iar cei de la PLDM l-au pus președintele colegiului disciplinar pe lângă CSM. Și el știe că schimbarea sistemului nu prea aduce folos. Iată un extras dintr-o declarație a acestuia despre sistemul judecătoresc de exemplu:

Și pe final, despre ce a zis Maia Sandu.

Ea s-a arătat mirată de propunerea lui Dodon. Asta deși marți toată șatra de consilieri mayași spuneau că ei asta au prevăzut încă în februarie-martie. Și, ultima, ea când zice că ”eu nu cred că locuitorii Găgăuziei” au votat într-un fel sau altul vorbește în știință de cauză? Pentru că, din ce știu eu, ea așa și nu a ajuns în Găgăuzia.

Ipocrizie, dulce melodie …

autor: Eugen Luchianiuc

You may also like

Comments are closed.

By