9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Concurs! Se caută judecător la Curtea Constituțională

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Executivul desfăşoară, în perioada 20-27 aprilie a.c.,  concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, devenită vacantă pe 14 aprilie, odată cu expirarea mandatului de judecător al Curții Constituționale al unuia dintre cei doi membri desemnaţi de Guvern.

Desfășurarea concursului, precum şi activitatea Comisiei de selectare a candidatului sunt reglementate de prevederile Constituţiei Republicii Moldova, ale Legii cu privire la Curtea Constituțională și ale Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului, aprobat prin Dispoziția Executivului din 14 aprilie 2017.

Printre condiţiile şi cerinţele faţă de candidaţi se numără: reputație ireproșabilă, cunoștințe în domeniul sistemului juridic național şi a dreptului internațional public, precum și experiență în domeniul juridic.

Dosarul, sigilat în plic, se depune personal, sub semnătură, la sediul Cancelariei de Stat (mun. Chişinău, Piața Marii Adunări Naționale, nr.1, bir.550). Dosarele sunt recepţionate începând cu data de 20 aprilie 2017, ora 11.00, până la data de 27 aprilie 2017, ora 17.00. Dosarele incomplete sau depuse după expirarea datei-limită nu vor fi examinate.

Mai multe informaţii despre concurs pot fi găsite accesând linkul: http://gov.md/sites/default/files/document/attachments/anunt.pdf

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img