Anunțul făcut de Leancă și Ghilețchi: Nouă deputați au format Grupul Popular European

leanca ghiletchi

Deputații Iurie Leancă și Valeriu Ghilețchi au anunțat despre formarea Grupului Popular European.

„Dreapta politică din țară trece prin serioase provocări: dispar unele partide, altele sunt în criză de idei. Astfel, există un mare risc ca dreapta să devină tot mai slabă. Am avut mai multe discuții pentru a găsi o formulă prin care să constituim un grup politic influent în Parlament și astăzi vă anunțăm constituirea Grupului Popular European”, a anunțat Iurie Leancă.

Din acest grup vor face parte nouă deputați neafiliați, foști PLDM-iști, și anume: Ștefan Creangă, George Mocanu, Aliona Goța, Octavian Gramă, Mihaela Spătaru, Simion Grișciuc, Eugen Carpov, Iurie Leancă și Valeriu Ghilețchi, care va fi liderul grupului.

„La această etapă ne axăm pe dimensiunea colaborării parlamentare. Obiectivul principal al Grupului Popular European (GPP) va fi acela de a susține și a accelera măsurile pentru continuarea parcursului european al țării și pentru implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere, inclusiv ce ține de reformele profunde care trebuie făcute în țară. Facem acest lucru din dorința de a contribui la promovarea valorilor europene în țara noastră. Acest grup va activa în strânsă colaborare cu Partidul Popular European din Moldova”, a adăugat Leancă.

„Discutăm de mai mult timp despre formarea acestui grup, dar evenimentele din ultimele săptămâni ne-au motivat să grăbim acest proces… Vom fi a patra forță politică din actualul Parlament. Pe parcurs suntem deschiși și pentru alți deputați neafiliați”, a conchis Valeriu Ghilețchi.

Valeriu Ghilețchi a mai menționat că vor reveni pe parcurs referitor la poziția GPP vizavi de unele decizii legislative, cum ar fi votul uninominal, participarea la guvernare etc…

You may also like

Comments are closed.

By