Vizită inopinată a ministrului Sănătății la Institutul Oncologic din Chișinău

Screenshot_11

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a întreprins o vizită inopinată la policlinica Institutului Oncologic din Chișinău. Vizita a fost efectuată după ce pe rețelele de socializare au apărut mesaje de nemulțumire din partea prietenilor și rudelor pacienților bolnavi de cancer cu privire la activitatea instituției medicale.

Ministrul Sănătății a stat de vorbă cu pacienții care așteptau să fie consultați de către medicii specialiști. Bolnavii au afirmat că au beneficiat de servicii medicale complete, în baza poliței. Totuşi, unii bolnavi s-au arătat nemulțumiți că trebuie să aștepte mai multe zile pentru a beneficia de consultația specialiștilor sau de investigații medicale, în baza poliței.

„Odată cu implementarea sistemului informațional unic în toate instituțiile medicale, procesul de programare va fi organizat mai eficient. Până atunci, rog pacienții să fie îngăduitori. Din păcate, bolnavi sunt mulți, iar specialiști mai puțini. Important acum este că fiecare persoană diagnostigată cu maladie oncologică să beneficieze de tratament gratuit”, a precizat Ruxanda Glavan.

Screenshot_12

Tratamentul cancerului este garantat de stat, pentru toți pacienții, inclusiv cei neasigurați medical. Ruxanda Glavan a îndemnat pacienții să nu achite suplimentar pentru serviciile medicale şi să reclame conducerii Institutului Oncologic sau la linia verde a Ministerului Sănătății eventualele abuzuri ale medicilor.

You may also like

Comments are closed.

By