Veste bună de la Dodon pentru moldovenii care muncesc sau vor să muncească în Rusia

dodon kremlin

Demnitarii ruși au luat, ieri, decizia să aplice o amnistie migrațională cetățenilor Republicii Moldova. Mai exact, moldovenilor le vor fi ridicate interdicțiile de intrare în Federația Rusă care le-au fost aplicate mai devreme, inclusiv în cazul persoanelor care au săvîrșit contravenții administrative. Numai cei care au intentate dosare penale în Rusia nu vor putea fi amnistiați migrațional și nu vor putea avea acces pe teritoriul Federației Ruse.

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

„Vă anunț că, în prezent, cele circa 250 000 de persoane care au regimul de ședere depășit și se află încă pe teritoriul rus, se pot adresa Secției locale a Direcției principale pentru probleme migraționale a MAI al FR cu o cerere în vederea legalizării lor pe teritoriul Federației Ruse (în toate regiunile FR astfel de indicații deja au fost transmise). Vreau să accentuez că acest drept poate fi exercitat doar pînă pe 20 martie anul curent. De asemenea, MAI al RF a remis către Serviciul de Grăniceri rus lista a 17 500 de cetățeni moldoveni care acum se află în afara teritoriului rusesc și au interdicția de a intra în Federația Rusă. Lor le vor fi retrase interdicțiile. Aceste 17 500 de persoane, sînt cele care au căzut sub incidența părții numărul 4 și 8 al articolului 26 a legii federale numărul 114 a Federației Ruse. Lista nominală a persoanelor va fi făcută publică pînă la sfîrșitul săptămînii curente”, a declarat Dodon.

Dodon i-a mulțumit pentru „gestul generos” omologului său rus, Vladimir Putin și a îndemnat moldovenii să profite de această oportunitate, „să se adreseze la secțiile sus-menționate pentru a-și ridica interdicțiile, să nu încalce legislația Federației Ruse și să reprezinte destoinic Republica Moldova, în orice ar face”.

You may also like

Comments are closed.

By