(UPDATE) PERCHEZIȚII la Guvern! Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, REȚINUT într-un dosar de corupție

guvern

UPDATE: 22.14 // Viceministrul Economiei este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, potrivit unui comunicat al CNA.
Abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 327 Cod penal – abuz de putere, infracţiune ce prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

UPDATE: 19.10 // Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a fost reținut pentru 72 de ore. El a părăsit clădirea Executivului, fiind însoțit de oamenii legii. Triboi a fost dus în izolatorul CNA.

triboi

Screenshot_4
captură: realitatea.md

UPDATE: 17.50 // „Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziții la Ministerul Economiei, în mai multe birouri, dar și la alte adrese. Operațiunea vizează un caz de corupție. Operatiunea este în desfășurare, revenim ulterior cu detalii. Adresez rugămintea de a nu se opera cu speculații și informații neconfirmate oficial, acestea ar putea afecta acțiunea aflată în desfășurare”, a scris, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

17.10 // Procurorii și ofițerii CNA efectuează percheziții în clădirea Guvernului. Oamenii legii au descins în mai multe birouri.

Potrivit Deschide.MD, ar fi vorba de un caz de corupție care vizează Ministerul Economiei și un demnitar de rang înalt.

Conform surselor Independent.md, în cadrul perchezițiilor urmează să fie reținut viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

You may also like

Comments are closed.

By