Un profesor din Telenești, condamnat: A maltratat un elev din clasa a V

646x404

Un profesor din raionul Teleneşti a fost condamnat pentru tratament inuman, aplicat în repetate rânduri, asupra unui elev în timpul lecţiei de educaţie fizică.

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămâna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun. În consecinţă, acesta s-a lovit cu capul de calorifer. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, în urma leziunilor primite, elevul s-a ales cu o comoţie cerebrală.

În luna noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complimentară. Astfel, Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani. Prin aceeaşi decizie, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita activităţii didactice timp de 2 ani, cu încasarea în beneficiul părţii civile a sumei de 15662 lei, drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By