Un angajat al Dispensarului Narcologic de Stat, reţinut pentru comercializarea drogurilor

Screenshot_22

Un grup criminal compus din patru membri, dintre care un funcţionar public cu vârste cuprinse între 26 şi 80 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău, suspectaţi de comercializarea drogurilor de tip „metadonă” a fost destructurată de către ofiţerii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

În urma investigaţiilor efectuate a fost stabilit că liderul grupului este angajat în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie, responsabil de repartizarea şi eliberarea dozelor de metadonă consumatorilor incluşi în programul de reabilitare garantat de către stat, care de la locul de muncă comercializa drogul unor persoane de încredere.

Astăzi, 6 martie, forţele de ordine au efectuat opt percheziţii, în urma cărora au fost reţinute două persoane, dintre care şi funcţionarul public, aceştia fiind bănuiţi de comercializarea drogurilor de tip „metadonă”.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate s-a stabilit că liderul grupului comercializa drogurile unui intermediar, iar acesta împreună cu mama sa în vârstă de 80 ani, efectuau diluarea, cântărirea, ambalarea, distribuirea şi comercializarea drogurilor consumatorilor finali.

În urma mai multor achiziţii de control efectuate în cadrul cauzei penale, suspecţii au fost reţinuţi în flagrant în timp ce comercializau metadonă.

Totodată, în cadrul achiziţiilor de control şi percheziţiilor au fost ridicate, aproximativ un litru de metadonă (concentrat) în valoare de 30 000 de lei.

17141575_955515994579306_1694733593_n

17140950_955515917912647_662167074_n

Anterior, PCCOCS în comun cu ofiţerii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii au mai reţinut o persoană, angajat în cadrul Biroului de înmatriculare a transportului auto din municipiul Chişinău, care procura aceste droguri de la făptuitori.

Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Acţiunile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By