Un adept al Partidului DA, reținut pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari

Screenshot_5

Susținătorul înflăcărat al Partidului Demnitate și Adevăr, Victor Jantovan a fost reținut pe un termen de 72 de ore. Acesta figurează într-o cauză penală de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, prin care ar fi adus prejudicii grave bugetului de stat. Jantovan a fost reținut pe 28 februarie după ce ar fi încercat să amenințe un grup de martori ca aceștia să nu depună declarații împotriva lui, potrivit unor surse ale portalului Today.MD.

Menționăm că Victor Jantovan este director al S.A. „Servis” din Orhei, care se ocupă de darea în chirie a spațiilor în Piața Orhei.

Pe data de 15 februarie, la sediile întreprinderii, la domiciliile fondatorilor și în mijloacele de transport au fost efectuate 15 percheziții de către DOS și procurorii PCCOCS. În rezultatul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate: bani în sumă de 300 de mii de lei, materiale cu înscrisuri de ciornă, suporturi de memorie care conțin fișiere informaționale de lucru, dispozitive de stocare a informației în format electronic. Ulterior, au fost audiate 35 de persoane care au primit în chirie spații de comerț de la Jantovan. Martorii au declarat că îi achitau banii fără ca acesta să elibereze bonuri de plată.

După interogatoriul martorilor, Jantovan i-a sunat amenințându-i că vor avea probleme. În acest context, a fost luată decizia de reținere a acestuia.

Contactat de Today.MD, Vitalie Busuioc, șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a evitat să confirme dacă este vorba despre Victor Jantovan.

„Nu vă pot confirma, dar vă pot comunica că ieri a fost reținută persoană care figura ca bănuit într-un dosar pornit pentru evaziune fiscală. Este vorba despre un agent economic care desfășoară mai multe activități pe teritoriul orașului Orhei, inclusiv și darea în arendă a spațiilor comerciale. Inițial dosarul a fost pornit pe fapt, nu pe persoană, ulterior în luna februarie au fost efectuate mai multe percheziții pentru acumularea materialului probatoriu, însă, după ce în adresa procuraturii au parvenit mai multe plângeri din partea martorilor, care susțineau că sunt amenințați direct de către agentul economic, pentru faptul că au făcut declarații și că colaborează cu organul de anchetă, a fost luată decizia de a-l reține pe bănuit pentru un termen de 72 de ore. Acesta este bănuit de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, însă nu este exclus că, în cadrul dosarului, se va demonstra că este vorba și despre spălare de bani, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani”, a declarat Busuioc.

De menționat că în 2016, în timpul protestelor din PMAN, Jantovan s-a ocupat de logistică și de transportarea manifestanților.

images-cms-image-000013950

foto: Facebook/today.md

You may also like

Comments are closed.

By