SUA va interzice pasagerilor să aducă în avion dispozitive electronice mari

stm502bc51c2407020120815

Autorităţile americane vor interzice pasagerilor să ia dispozitive electronice mari în bagajul de mână în cazul zborurilor care decolează din opt ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord cu destinaţia Statele Unite, relatează BBC News online.

Potrivit unei surse guvernamentale citate de BBC, măsura va afecta nouă companii aeriene care operează de pe zece aeroporturi internaţionale din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Presa americană a relatat că interdicţia a fost introdusă pe baza unor informaţii colectate de serviciile americane de spionaj.

Interdicţia se aplică la toate dispozitivele electronice mari, inclusiv laptopuri, tablete, camere foto şi video şi console de jocuri electronice. Totuşi, pasagerii vor avea în continuare posibilitatea să aducă telefoane mobile în bagajul de mână, citează Mediafax.

Departamentul american pentru Securitate Internă a refuzat să comenteze acest subiect. Interdicţia a fost dezvăluită luni de compania aeriană Royal Jordanian Airlines şi agenţia publică de ştiri a Arabiei Saudite, potrivit AP.

Potrivit unui comunicat al Royal Jordanian Airlines, telefoanele mobile şi dispozitivele medicale sunt admise în bagajul de mână, dar toate celelalte aparate electronice pot fi transportate doar în bagajul de cală. Compania a mai indicat că această măsură se va aplica în cazul zborurilor sale spre New York, Chicago, Detroit, dar şi Montreal (Canada).

Un oficial american citat de The Associated Press a declarat că interdicţia se referă la toate zborurile spre SUA care decolează de pe zece aeroporturi internaţionale care deservesc oraşele Cairo (Egipt), Ammam (Iordania), Kuweit City (Kuweit), Casablanca (Maroc), Doha (Qatar), Riyadh şi Jeddah (ambele în Arabia Saudită), Istanbul (Turcia), Abu Dhabi şi Dubai (ambele în Emiratele Arabe Unite).

Oficialul, care a făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului, a mai adăugat că interdicţia se va aplica pe termen nedeterminat.

You may also like

Comments are closed.

By