Scuter din Franța cu procură falsificată, reținut la frontieră

Screenshot_2

Un moldovean a încercat să-și ajute un prieten, prin a-i transporta un scuter din Franța în R.Moldova, însă procura, ce-i oferea această posibilitate, s-a adeverit a fi falsificată.

Procura falsă a fost depistată de către polițiștii de frontieră la punctul de trecere ”Leușeni”. Moldoveanul, de 43 de ani, transporta scuterul de model Peugeot cu un microbuz.

În timpul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au avut bănuieli vizavi de procura, eliberată de autoritățile franceze, ce îl împuternicea pe șofer să transporte scuterul. La cercetările adiționale a fost constatată contrafacerea acesteia, fiind identificați mai mulți indici de falsifcare.

Șoferul a relatat polițiștilor de frontieră că scuterul aparține unui prieten, care l-a rugat să-l transporte din Franța în R. Moldova, neștiind de falsificarea împuternicirii notariale.

În prezent, procura a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizei, iar mijlocul de transport – reținut pe teritoriul punctului de trecere până la finalizarea cercetărilor. Pe faptul dat a fost deschisă o cauză penală, prevăzută de art. 361, al. 1 Cod Penal, ce prevede o sacțiune cu închisoare de până la 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By