UPDATE // PERCHEZIȚII la Ministerul Agriculturii! Ministrul Grama, reținut pentru 72 de ore

cna

Procurorii și ofițerii CNA au descins în această dimineață la Ministerul Agriculturii și în biroul ministrului Eduard Grama. Perchezițiile au loc într-un dosar privind înstrăinarea a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni.

Este vorba despre terenurile care erau în proprietatea Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău.

Screenshot_5

UPDATE // După câteva ore, ministrul Eduard Grama, însoțit de ofițeri CNA, a fost urcat într-o Skoda. Întrebat de jurnaliști cum comentează acțiunile de astăzi, Grama a răspuns scurt: „Nu comentez”.

Screenshot_6

Screenshot_8

4118261

grama protv

UPDATE // 14.00 Ministrul Agriculturii Eduard Grama a fost reținut pentru 72 de ore. Mai multe detalii vor fi oferite în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la ora 15.30.

Amintim că în noiembrie 2016 au mai fost efectuate 24 de percheziții în cadrul cărora au fost reținute 12 persoane. Ulterior a fost reținut și directorul instituției.

Toți sunt acuzați că ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren care a aparţinut Colegiului. Învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor terţe persoane. Pentru a obţine decizii favorabile în scopul realizării intenţiilor lor, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari.

foto: protv.md

You may also like

Comments are closed.

By