Poliția, pe urmele vânzătorilor de ghiocei. Vor fi sancționați

ghiocei-20_78472bc95ef9e9

Inspectoratul General al Poliției în colaborarea cu angajații organelor pentru protecția mediului sunt pe urmele comercianților de ghiocei, plantă inclusă în ”Cartea Roșie” a Republicii Moldova. Raziile au loc în perioada 1 martie – 30 aprilie.

Pe parcursul a doar două zile peste 400 de polițiști au desfășurat 184 de razii, la marginea fâșiilor forestiere, pe traseele naționale, străzi, pieți și alte locuri publice pentru a depista persoanele care colectează sau comercializează ghiocei. În rezultatul acestora au fost inițiate 15 proceduri contravenționale și urmează sa fie stabilită vinovația persoanelor.

Screenshot_4

Screenshot_6

Screenshot_7

Poliția atenționează persoanele care rup și/sau vând plante rare, precum sunt ghioceii, riscă amenzi de până la 2.000 de lei. Mai mult de atât, vor fi sancționate inclusiv persoanele care supun colectării sau nimicirea plantelor înscrise în ”Cartea Roşie” a Republicii Moldova şi în anexele la Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie (CITES).

Screenshot_8

Screenshot_3

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să nu tolereze comercializarea acestor plante rare, iar cei care cunosc astfel de cazuri, să anunțe Poliția la numărul de telefon 902.

You may also like

Comments are closed.

By