Platforma DA susține votul uninominal // VIDEO

Screenshot_21

Chiar dacă astăzi s-a arătat împotriva modificării sistemului electoral și cheamă oamenii să protesteze, partidul oligarhului Victor Țopa promova acum un an, în Piața Marii Adunări Naționale, aceeași inițiativă pe care a anunțat-o astăzi liderul PD, Vlad Plahotniuc – introducerea votului uninominal. De menționat că liderul PD a spus în briefingul de astăzi că “unii politicieni, cu toate avantajele acestui sistem, vor critica această inițiativă doar pentru că ea este propusă de Plahotniuc”, notează Politics.md

Pe rețelele sociale circulă un video de la protestul organizat pe 24 ianuarie 2016, unde unul din susținătorii Patidului DA, activistul Valeriu Pașa, declară de la tribună că toți deputații trebuie aleși prin vot uninominal, iar mulțimea, inclusiv cei de pe scenă, aplaudă înflăcărat.

“24 ianuarie 2016, liderii partidelor de opoziție, #PSRM, #PlatformaDA și #PartidulNostru, împreună cu membrii societății civile precum Oazu Nantoi, Anatol Țăranu, Valeriu Pașa, Vasile Năstase etc., au cerut de rând cu poporul deșteptat al Republicii Moldova, alegerea deputaților prin #votuninominal”, scrie pe pagina de Facebook “Republica Moldova”. „Vrem să avem o nouă Constituție unde nu numai președintele, dar și toți deputații să fie aleși prin vot #uninominal, direct de către popor. Nu mai vrem liste cu oameni anonimi. Și tot poporul să aibă dreptul de a demite acești deputați, când aceștia vor uita de noi!”, l-au citat pe Valeriu Pașa autorii paginii de facebook “Republica Moldova”.

De menționat că și liderul Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat că “Plahotniuc implementează PAS cu PAS agenda Platformei DA”.

You may also like

Comments are closed.

By