Operațiune Chișinău-Strasbourg // Au prins moldovenii care furau din locuințe în regiunea Alsace

cc_0

Un grup criminal organizat din care fac parte cetățeni ai Republicii Moldova a fost destructurat. Gruparea era specializată în furturi prin efracție din locuințe, regiunea Alsace.

Membrii acesteia au fost documentați timp de 8 luni de către Centrul de Analiză a Informațiilor al Inspectoratului Național de Investigații și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu jandarmii Secției de cercetări din Strasbourg, regiunea Bas-Rhin și cei din Oficiul central francez de luptă împotriva criminalității.

Astfel, au fost efectuate simultan două percheziții în Franța și 15 percheziții în Republica Moldova. În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 140 de utilaje și materiale diverse provenite din infracțiunile săvârșite în Franța, regiunea Bas-Rhin. De asemenea, patru persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, au fost arestate.

Membrii grupului vindeau o parte din bunurile furate în regiunea Alsace, iar cealaltă parte ajungea în Republica Moldova, ulterior era vândută cu sprijinul complicilor.

Actualmente, 52 de furturi prin efracție au fost elucidate în departamentul Bas-Rhin. Alte fapte săvârșite sunt în curs de analiză și verificare, ca urmare a descoperirii bunurilor sustrase.

Liderul grupului criminal, cu antecedente penale atît în Franța, cât și în Republica Moldova, este condamnat la opt ani de detenție în Republica Moldova, fiind anunțat în căutare internațională.

tt_0

nnn_2

aa_0

cc_0

Acțiunele s-au desfășurat grație cooperării între autoritățile din România, Republica Moldova și Franța, care au avut un sprijin activ din partea Europol.

You may also like

Comments are closed.

By