7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

O minoră din Soroca, internată cu arsuri după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

O minoră în vârstă de 12 ani a suferit arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu o substanță inflamabilă.

Cazul a avut loc în seara zilei de duminică în localitatea Racovăț, raionul Soroca. Fiind singură acasă, fata a hotărât să facă focul, iar pentru a-l aprinde a folosit benzină. În câteva clipe mâinile și fața au fost cuprinse de flăcări. Minora a primit arsuri de gradul III și IV, fiind internată de urgență în spital. Toate circumstanțele producerii acestui caz urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 37 de ani s-a întâmplat în orașul Căușeni. Bărbatul s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă defectă lăsată cu focul aprins pe parcursul nopții. Acesta a fost transportat de urgență la spital.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor. Mai mult, pompierii îndeamnă oamenii să evită aprinderea focului cu substanțe inflamabile și să nu le permită minorilor exploatarea acestora.

Conform datelor Serviciului de la începutul anului 2017 în Republica Moldova au avut loc 407 incendii în care au decedat 41 de oameni.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img