Ministrul Agriculturii, Eduard Grama, plasat în arest pentru 30 de zile

grama pro

Ministrul Agriculturii, Eduard Grama a fost plasat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Avocatul său, Iurie Balan a declrarat că decizia este neîntemeiată, fiincă nu au fost prezentate niciun fel de probe.

Amintim că procurorii au emis ieri o ordonanță de punere sub învinuire a ministrului agriculturii pentru corupere pasivă. Eduard Grama a fost reţinut miercuri, în urma unei operaţiuni a procurorilor anticorupţie şi ofiţerilor CNA care au efectuat percheziţii atât la biroul demnitarului, cât şi la domiciliul acestuia.

Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar privind tentativa de înstrăinare a unor terenuri ce aparţineau Colegiului de viticultură şi vinificaţie din comuna Stăuceni – instituţie subordonată Ministerului. Potrivit probelor accumulate de procurori, ministrul ar fi primit mită pentru a semna anumite acte care ar fi permis înstrăinarea loturilor menţionate.

Acum câteva luni, 12 persoane au fost reţinute în dosarul înstrăinării a peste 30 de hectare de terenuri ce aparţineau Colegiului din Stăuceni, printre care foşti miniştri, avocaţi, jurişti etc.

În timpul audierilor, ministrul s-a simțit rău, acesta suferind anterior o intervenție chirurgicală pe cord, și a fost internat pentru investigații suplimentare.

foto: protv.md

You may also like

Comments are closed.

By