Medic obstetrician din Bălţi, condamnat la închisoare pentru malpraxis

medic_catuse2_85246100

Un medic obstetrician-ginecolog de la Centrul Perinatal din mun. Bălţi a fost condamnat la închisoare, cu executare, pentru neglijenţă la acordarea asistenţei medicale, soldată cu decesul unei paciente şi a unui nou-născut.

Potrivit Procuraturii municipiului Bălţi, la finele anului 2012, asistând la naşterea unui nou-născut, medicul a permis externarea prematură a mamei copilului fără a-i examina starea sănătăţii. Din cauza agravării stării sănătăţii femeii, cauzată de infecţie, aceasta a fost internată în spital după o săptămână de la naştere, suferind o intervenţie chirurgicală în urma căreia a decedat.

Într-un alt episod, medicul nu a diagnosticat corect starea unei paciente care trebuia să nască, iar din motive că nu a finisat naşterea prin cezariană, copilul s-a născut mort.

Inculpatul nu şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate.

În baza probelor administrate, medicul a fost condamnat la 2 ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de 4 ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorilor părţilor vătămate a unei sume de 339 mii lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în instanţa superioară de judecată

You may also like

Comments are closed.

By