Mărfuri uzate în valoare de peste 90 000 lei, depistate de vameși (FOTO)

unnamed

Vameșii de la postul vamal intern Bălți au reținut aproximativ o tonă de mărfuri de larg consum uzate, care nu erau indicate în declarația vamală depusă de către un agent economic autohton care efectuează importuri de mărfuri de tip second-hand din Polonia. Totodată, în cadrul controlului fizic desfășurat, inspectorii vamali au depistat 111 piese vestimentare noi, precum și 250 de kg de bunuri prohibite: articole de lenjerie de corp și jucării, care, conform legislației în vigoare, fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru importare.

În rezultatul cercetărilor demarate de către subdiviziunile specializate ale Vămii, s-a stabilit că valoarea bunurilor nedeclarate se cifrează la aproximativ 92 000 lei, iar suma prejudiciului care risca să fie cauzat este evaluată la circa 27 000 lei.

Conform prevederilor legale, bunurile prohibite reținute vor fi scoase în mod obligatoriu de pe teritoriul Republicii Moldova, iar cheltuielile aferente acestei proceduri vor fi suportate de către agentul economic în cauză, care este actualmente cercetat pentru tentativa de introducere în țară a bunurilor nedeclarate, inclusiv prohibite.

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

Bunuri uzate nedeclarate au fost depistate și pe aeroportul din Capitală. Pe acest caz este documentat un cetățean al Ucrainei, în valiza căruia au fost depistate 202 bucăți de piese uzate pentru diverse modele de telefoane mobile.

Depistarea a avut loc în cadrul scanării bagajelor de cală ale pasagerilor cursei Chișinău-Moscova-Hong Kong, în rezultatul căreia și a fost relevată prezența obiectelor nedeclarate.

Bunurile au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenientul a achitat o amendă în cuantum de 3 000 de lei.

unnamed (1)

unnamed (2)

You may also like

Comments are closed.

By