Marfă de larg consum și armă albă, reținute la frontieră // FOTO

Screenshot_5

Angajații Poliției de Frontieră au contracarat două tentative de transportare a bunurilor fără acte de proveniență și a unei arme albe. Ambele cazuri au fost înregistrate la data de 6 martie.

În prima reținere, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale NORD au inițiat un șir de măsuri de control în proximitatea punctului de trecere Briceni-Rosoșeni. Urmare, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un mijloc de transport de model Audi, cu numere de înmatriculare de Florești. La volanul vehiculului se afla un cetățean al R. Moldova, în vârstă de 47 de ani. În cadrul verificării mașinii, s-a depistat marfă de larg consum, în cantități comerciale, pentru care șoferul nu a putut prezenta actele de proveniență, dar și declarația vamală.

Bunurile, ce ating o valoare de circa 50 mii de lei, au fost ridicate și depozitate la Sectorul Poliției de Frontieră Briceni, până la elucidarea circumstanțelor faptei ilegale.

Screenshot_17

Screenshot_7

Screenshot_6

Un cuțit cu husă, obiect interzis pentru traversarea frontierei, a fost depistat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați. La intrarea în țară s-a prezentat un cetățean român, la volanul unui Mercedes, înmatriculat în România. În timpul procedurii de control și identificare a persoanei participante la traficul transfrontalier, inspectorii de frontieră au observat în portiera mașinii un cuțit, pe care bărbatul nu l-a declarat. În rezultatul cercetărilor amănunțite s-a stabilit că obiectul este interzis pentru trecerea frontierei de stat, fiind calificat ca armă albă.

Materialul acumulat pe cazul dat și obiectul interzis au fost transmise, conform competențelor, Inspectoratului de Poliție Cahul, în vederea continuării cercetărilor și atragerii la răspundere.

Screenshot_8

Screenshot_18

You may also like

Comments are closed.

By