Mai mulți copii, jefuiți de un individ. Le fura telefoanele mobile // FOTO

furt

Un individ, în vârstă de 30 ani, este bănuit că ar fi furat telefoane mobile din buzunarele a cel puţin patru minori. Bărbatul a fost reținut după ce mai părinții au depus plângeri la poliție.

În cadrul investigaţiilor s-a constatat că, bănuitul acţiona în preajma instituţiilor de învăţământ sau când potenţiala victimă urca în transportul public. În cadrul audierilor acesta şi-ar fi recunoscut vinovăţia cu lux de amănunte.

Iniţial victimile erau urmărite în staţii, după ce individul observa telefoanele în buzunare, iar când urcau în transport le sustrăgea fără a fi observat. Tot acesta acţiona şi în centrele comerciale de agrement, atunci când potenţiala victimă îşi lăsa pe masă telefonul fără supraveghere. Ulterior făptaşul dispărea în direcţii necunoscute.

Potrivit lui, telefoanele sustrase ar fi fost vândute, iar banii cheltuiţii în scopuri personale. În acest context poliţiştii urmează să identifice cumpărătorii şi să ridice telefoanele furate, pentru a fi returnate victimelor.

Screenshot_17

Bănuitul este cercetat penal pentru furt şi riscă amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani. Totodată sunt întreprinse măsuri speciale pentru a stabili complicitatea lui în alte cazuri analogice.

You may also like

Comments are closed.

By