Luchianiuc vs societatea civilă: Nu reușește să spele bani … Dați-le timp!

societate-civila

Câteva persoane, ”reprezentanți ai societății civile”, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre modificarea legislației electorale și sistemul uninominal.

Despre conferința de astăzi a ONG-urilor a scris și bloggerul Eugen Luchianiuc care critică declarațiile acestora.

„Au fost alegeri. A fost decizia Curții Constituționale. Peste o lună jumătate de la decizia curții ăștia din ”societatea civilă” îl roagă pe Candu să facă un grup de lucru pentru ”înlăturarea dificiențelor sistemului electoral” (asta a fost un fel de laitmotiv la conferința de azi). Candu răspunde peste o lună că hai să facem grup de lucru pentru a modifica legislația. Ăștia azi l-au trimis în origini și au zis că ei vor lucra numai pentru a ”înlătura dificiențele” și nu pentru un nou sistem electoral”, scrie Luchianiuc.

Potrivit bloggerului, societatea civilă se revoltă pe marginea votului uninominal pe motiv că nu va mai reuși să spele bani.

„Dle Candu, chiar nu aveți un pic de simț? Chiar nu înțelegeți că oamenii ăștia nu pot așa repede să lucreze? Ei au nevoie să scrie proiecte, să ceară bani de la fundații internaționale. De altfel cum să întrețină casele în care locuiesc și din ce bani să toarnă benzină în SUV-urile din proprietate?

Dle Candu, chiar nu vă e milă de sărmana ”societate civilă” care trăiește din otkat-uri și din faptul că face proiecte de legi câte 5-6 ani doar pentru a motiva partenerii lor să le mai dea niște bani.

Dle Candu, aveți soveste la urma urmei, dați-le timp la oameni, ei nu-s gata să discute, doar după alegerile din 2018 când unii dintre ei vor fi pe listele mayașilor sau papuașilor”, a adăugat bloggerul.

You may also like

Comments are closed.

By