VIDEO // Procuratura, despre o schemă de escrocherie în proporții deosebit de mari

Procuratura

Conferință de presă organizată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu tema „Investigarea unei scheme de escrocherie în proporții deosebit de mari (însușirea mijloacelor bănești sub pretextul construirii locuințelor)”.

UPDATE // Trei persoane, membrii unei familii (soțul, soția și fiul), au fost reținute pentru 72 de ore de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Cei trei ar fi pus la cale o schemă de escrocherie în proporții deosebit de mari. Mai exact, au însușit mijloace bănești de la 400 de persoane sub pretextul construirii locuințelor, pe care însă nu le-au mai finisat.

Potrivit procurorilor, suspecții sunt factorii de decizii ai unei societăți comerciale. Aceștia au încasat de la viitorii proprietari ai apartamentelor circa 4 milioane de euro pentru a construi două blocuri locative în sectorul Ciocana al Capitalei.

Oamenii legii au stabilit, însă, că suspecții utilizau o parte din bani pentru construcții, iar o altă parte – în scopuri personale. Aceștia și-au cumpărat automobile de lux de model Jaguar, BMW, Mercedes, și-au stins datoriile pe care le aveau anterior, dar și alte bunuri.

Procurorii au mai constatat că escrocii vindeau același apartament mai multor clienți. Aceștia încheiau contracte false fără a elibera bonuri de plată. Prețul unui imobil varia între 20 și 50 de mii de euro.

Pentru săvârșirea escrocheriei în proporții deosebit de mari, persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By