LIVE // La ANRE se discută despre majorarea tarifelor la energia electrică și termică

anre sputnik

În aceste momente au loc audierile ANRE privind solicitarea ÎCS „RED Union-Fenosa” SA și ÎCS „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” SRL de ajustare a tarifelor reglementate pentru activitatea de distribuție a energiei electrice pentru anul 2017.

Ședința de astăzi se va desfășura în sesiuni separate:

09:00 - solicitarea Î.C.S. „RED Union-Fenosa” S.A. de ajustare a tarifelor reglementate pentru activitatea de distribuție a energiei electrice pentru anul 2017;
– solicitarea Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” SRL de ajustare a prețurilor reglementate pentru activitatea de furnizare a energiei electrice pentru anul 2017.

11:00 - solicitarea S.A. „TermoElectrica” privind ajustarea tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2017.

14:00 – solicitarea S.A. „RED-Nord” privind ajustarea tarifelor reglementate la serviciile de distribuție a energiei electrice pentru anul 2017;
– solicitarea S.A. ”RED Nord-Vest” de ajustare a tarifelor reglementate pentru activitatea de distribuție a energiei electrice pentru anul 2017;

– solicitarea S.A. „Furnizarea Energiei Electrice NORD” de ajustare a prețurilor reglementate pentru activitatea de furnizare a energiei pentru anul 2017.

15:30 – solicitarea S.A. „CET-Nord” privind ajustarea prețului pentru producerea energiei electrice și a energiei termice livrată consumatorilor în anul 2017.

UPDATE // Calculele preliminare făcute de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, arată că, dacă solicitarea Gas Natural Fenosa va fi aprobată, prețul unui kilowatt va fi majorat cu 14 la sută și va ajunge la 2 lei şi 19 bani.

Curentul livrat de RED-Nord va costa doi lei şi 17 bani, cu 6,5 la sută mai mult, iar RED Nord-Vest a solicitat ca tariful să fie mai mare cu aproape 10 procente, ceea ce înseamnă doi lei şi 35 de bani.

Și căldura s-ar putea scumpi. Termoelectrica solicită ca o gigacalorie să fie fie mai scumpă cu șase la sută, ceea ce înseamnă o creştere de la 1068 de lei până la 1132 de lei. Cea mai mare majorare o solicită CET-Nord, cu 23 de procente.

Reprezentanții întreprinderii îşi motivează solicitarea prin faptul că tariful nu a mai fost modificat din 2011.

Astfel, dacă în prezent, o gigakalorie costă 1056 de lei, după majorare preţul ar putea ajunge la 1299 de lei, informează Publika.md.

You may also like

Comments are closed.

By