VIDEO // Igor Dodon face declarații după întrevederea cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski

dodon krasnoselski.jpg67899

Conferință de presă susținută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, privind rezultatele întrevederii de astăzi cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

UPDATE // Igor Dodon a declarat că autoritățile de la Tiraspol au întreprins mai mulți pași concreți, cu privire la simplificarea procedurii de trecere pentru cetățenii RM aflați în dreapta Nistrului și doresc să meargă în regiunea transnistreană, buna funcționare a școlilor cu predare în limba de stat, care se află în Transnistria ș.a.

Totodată, Președintele țării a declarat că astăzi Vadim Krasnoselski i-a înmînat o listă care conține numele a 10 funcționari, inclusiv fostul primar de la Varnița, pe numele cărora au fost oprite sau anulate dosarele penale deschise în regiunea transnistreană.

De asemenea, părțile au convenit ca săptămîna viitoare, conducerea raionului Dubăsari, Grigore Policinschi și conducerea administrației de la Dubăsari să organizeze o întrevedere în cadrul căreia vor definitiva la nivel tehnic mecanismul de acces a agricultorilor la terenurile aflate după traseul Dubăsari.

Dodon și Krasnoselski s-au înțeles că în următoarele săptămîni va fi impulsionată activitatea grupurilor de experți astfel încît pe parcursul unei luni să fie elaborate soluții concrete de implementare a lor.

You may also like

Comments are closed.

By