În spitalele din republică vor fi create Unități de Primire Urgențe

upu-1337200363

Unități de Primire Urgențe (UPU) vor fi deschise în premieră în toate spitalele din țară, până la sfârşitul anului 2017, anunță Ministerul Sănătății. Pacienții în stare gravă vor beneficia, în cadrul UPU, de asistență medicală în decurs de 24 de ore.

Unități de Primire Urgențe vor fi instituite în cadrul secțiilor de internare a spitalelor, unde vor fi create condiții pentru triajul, resuscitarea şi tratamentul bolnavilor. De asemenea, vor fi amenajate spații pentru aplicarea ghipsului şi birouri de documentare, unde pacienții vor fi înregistrați.

În unele UPU vor fi create laboratoare pentru efectuarea investigațiilor radio-imagistice și săli pentru intervenții chirurgicale.

De tratament vor beneficia persoanele în stare critică şi bolnavii transferați de la alte instituții medicale. De asemenea, UPU vor oferi asistență medicală şi pacienților programați, într-o încăpere separată.

Condițiile create în cadrul UPU vor spori calitatea asistenței medicale de urgență şi șansele de recuperare a pacienților în stare gravă.

UPU vor fi înființate în 61 de spitale din țară. Aceste Unități vor fi finanțate de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

imagine simbol: cugetliber.ro

You may also like

Comments are closed.

By