Două persoane s-au ales cu arsuri după ce au utilizat substanțe ușor inflamabile

spital.jpg8

Două persoane s-au ales cu arsuri după ce au utilizat substanțe ușor inflamabile. Primul caz în care a avut de suferit o tânără în vîrstă de 19 ani a avut loc, ieri, în localitatea Sărătenii Vechi, raionul Telenești. În timpul lucrărilor de salubrizare, tânăra a folosit un lichid ușor inflamabil care i-a provocat arsuri pe 40% din suprafața corpului. Femeia a fost transportată de urgență la spitalul raional pentru îngrijiri medicale.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vîrstă de 73 de ani s-a produs tot ieri, în satul Drăgănești, raionul Sîngerei. Bătrînul a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină, iar în rezultat s-a ales cu arsuri de gradul II și III în regiunea capului. Persoana a fost transportată la spital, iar medicii i-au acordat îngrijirea necesară.

Toate circumstanțele ambelor cazuri urmează să fie stabilite de către organele competente.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea substanțelor inflamabile. Mai mult, folosirea acestora în scop de igienizare sau pentru aprinderea rugurilor este periculoasă. În caz de situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze serviciul 901.

You may also like

Comments are closed.

By