Două persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

soba-cu-lemne

Două persoane au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

Primul caz a avut loc în seara zilei de luni într-un bloc de locuit din str. Florilor nr.2 a municipiului Chișinău. Un bărbat în vârstă de 28 de ani s-a intoxicat cu fum după ce un incendiu a izbucnit în subsolul blocului în care locuia. Bărbatul a fost evacuat și preluat de serviciul medical pentru îngrijiri. Arderea a fost localizată de pompieri, fără ca aceasta să obțină răspândire.

Un alt caz, în care a avut de suferit o femei în vârstă de 73 de ani, a avut loc în orașul Dondușeni. Din cauza unei sobe defecte, femeia s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon în propria locuință. Persoana a fost transportată de urgență la spitalul raional. La moment starea acesteia este satisfăcătoare. Conform informațiilor operative incendiu în locuință nu a avut loc.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale de la începutul anului 2017 în Republica Moldova au avut loc 382 incendii în care au decedat 39 de oameni.

You may also like

Comments are closed.

By