Doi indivizi cu „mâna lungă”, riscă pușcărie sau amendă. Au jefuit oameni în troleibuze și cafenele (VIDEO)

Screenshot_1

Un individ în vârstă 32 ani, domiciliat în Capitală, a fost reținut de polițiști, fiind bănuit de furt. Bărbatul ar fi sustras portmoneul cu bani în sumă de 700 lei, 30 euro, 30 dolari SUA şi acte de identitate, din buzunarul unei geci lăsată fără supraveghere pe un scaun într-o cafenea.

În cadrul investigaţiilor poliţiştii au constatat că individul ar fi fost implicat şi în cazul unei femei, când aceasta se deplasa cu microbuzul de pe ruta 171, fiindu-i sustras din geantă telefonul mobil în valoare de 2 000 lei.

Un alt individ în vârstă de 38 ani este suspectat de comiterea pungăşiilor în troleibuzele de pe ruta 22. Până în prezent au fost acumulate probe concludente în cel puţin trei cazuri de furturi din buzunare, victimele fiind un adolescent de 16 ani şi două tinere cu vârstele de 26 ani, cărora le-ar fi sustras portmoneele cu bani şi telefoanele mobile. Pagubele materiale evaluate de către victime, depăşesc suma de 18 000 lei.

Potrivit Poliției Capitalei, ambii bănuiţi au fost eliberați recent din detenţie, unde şi-au ispăşit pedeapsă pentru fapte similare. În prezent ei sunt cercetaţi penal şi se află în custodia Poliţiei Capitalei. Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă închisoare de pînă la 4 ani cu amendă în mărime de la 11 000 lei pînă la 27 000 lei.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor prudenţă maximă la bunurile personale.

Conform datelor Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pe parcursul anului curent au fost înregistrate 298 de pungăşii, mai puțin decât în 2016.

You may also like

Comments are closed.

By