Directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți, de unde s-au furat alimente, mustrat de Minister

Ministerul Sănătății va aplica mustrare aspră directorului Spitalului de Psihiatrie din Bălți, pentru neregulile descoperite de către ofițerii CNA la Blocul alimentar din această unitate spitalicească. În același timp, va fi creată o comisie care va verifica minuțios activitatea blocurilor alimentare ale instituțiilor medicale subordonate ministerului.

„Ministerul Sănătății condamnă comportamentul șefului blocului alimentar al Spitalului Clinic de Psihiatrie din Bălți, care a fost reținut de CNA pentru că ar fi furat produse alimentare destinate bolnavilor. Acesta a comis nu doar o infracțiune pentru care trebuie să răspundă, dar a pus în pericol sănătatea bolnavilor. Reabilitarea pacienților depinde nu doar de terapiile aplicate, dar și de alimentația echilibrată și sănătoasă.

Acest furt a fost comis în condițiile în care Ministerul Sănătății depune eforturi să facă economii în sistemul de sănătate, iar cu banii economisiți, încearcă să asigure accesul mai multor pacienți la medicamente compensate și tratamente mai eficiente.

Ministerul Sănătății va cere managerilor instituțiilor medicale să gestioneze mai eficient sursele financiare disponibile și să nu admită acțiuni ilegale din partea angajaților”, se spune într-un comunicat al MS.

Amintim că șefa Blocului alimentar din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost reținută de ofițerii DGT „Nord” a CNA și procurorii anticorupție într-un caz de abuz de putere și delapidare a averii străine.

Împreună cu o subalternă, femeia ar fi sustras produse alimentare, destinate bolnavilor, după care le-ar fi vândut.

You may also like

Comments are closed.

By