Directoarea grădinței pe care a vizitat-o ieri premierul Filip și-a dat demisia

foto-_j0a2298_0

Directoarea grădinței N59 din capitală, pe care a vizitat-o ieri premierul Pavel Filip, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău.

Șefa instituției a luat această decizie după ce Pavel Filip a depistat mai mult încălcări sanitaro-igienice în blocul alimentar.

În cadrul vizitei, au fost atestate mai multe probleme privind modul de păstrare a produselor, fiind identificate inclusiv ouă cu termenul de valabilitate expirat, iar în frigidere, lactate păstrate împreună cu produsele din carne și resturile acumulate după ce a fost luată masa. Premierul a adus la ședința Guvernului și un măr pe care l-a luat din depozitul de fructe al instituției preșcolare.

”Am intrat și la depozitul de fructe și legume. Merele sunt departe de cele pe care le vedem atunci când lansăm proiecte de investiții în livezi sau mergem la unele întreprinderi agricole. Cred că mere calitative și la preț accesibil în Republica Moldova putem găsi”, a declarat ieri Pavel Filip.

foto-_j0a2176

foto-_j0a2205_0

alimentatie gradinite

foto-_j0a2456

foto-_j0a2440

Premierul a cerut ca, în termen de o săptămână, Ministerul Sănătății, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Național de Sănătate Publică să vină cu propuneri de modificări legislative pentru a elimina deficiențele existente în procesul de asigurare cu alimente a copiilor. De asemenea, Pavel Filip a solicitat să fie făcute amendamente la Codul contravențional pentru a aplica amenzi usturătoare pentru responsabilii din instituțiile de control și cele de învățământ, în cazul depistării unor nereguli. Ulterior, urmează să fie efectuat un control în toate instituțiile de învățământ din țară.

”Trebuie să răspundă cu funcție cei care sunt în fruntea acestor instituții, cei care se fac responsabili de aceste probleme. Să vedem ce avem și ce trebuie de făcut. Eu personal voi monitoriza acest subiect”, a mai spus premierul.

Amintim că premierul a efectuat o vizită inopinată la grădinița menționată, la sesizarea unui părinte.

Potrivit direcției Educație, anterior directoarea a fost atenționată de către Centrul de sănătate publică, precum și de către DGETS și DETS din sectorul Centru, cu privire la nerespectarea condițiilor sanitaro-igienice și organizarea procesului de alimentare a copiilor.

You may also like

Comments are closed.

By