Deținuții din Moldova „își vând creațiile” în cadrul unei expoziții

penitenciar detinut

Lucrările de artizanat și meșteșugărit, realizate de deținuții din 7 penitenciare din Moldova, vor fi expuse în cadrul unei expoziții cu vânzare. Târgul va fi deschis în perioada 30 martie – 1 aprilie 2017, în incinta Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu din Chișinău.

La eveniment vor fi vernisate obiecte unice și lucrări hand-made, realizate de deținuți în cadrul programelor psiho-sociale organizate în penitenciarele din Moldova.

Expoziția vine să reamintească despre necesitatea recunoașterii de către comunitate a nevoilor persoanelor deținute și a sprijinului necesar pentru reabilitarea, socializarea și reintegrarea lor socială după eliberare.

Cele șapte instituții penitenciare sunt beneficiari ai proiectului „Eforturi comune pentru un acces mai bun la servicii psiho-sociale și medicale în închisorile din Moldova“, implementat în perioada 15 octombrie 2015 – 30 aprilie 2017, de către RCTV Memoria și susținute financiar de către MAE al Regatului Țărilor de Jos, prin Fondul pentru Drepturile Omului al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București, România.

You may also like

Comments are closed.

By