Deputații ar putea rămâne fără imunitate

parlament 3.jpg7

Inițiativa privind excluderea imunității parlamentare ar putea fi inclusă săptămâna aceasta pe agenda Parlamentului, a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu după ședința PDM. Potrivit lui Candu, proiectul de modificare a Constituției privind anularea imunității deputaților a primit avizul Curții Constituționale.

„Cunoașteți că anterior PDM a inițiat colectarea semnăturilor de la deputați și a înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă de modificare a Constituției prin care este exclusă imunitatea deputaților. Noi am obținut avizele majorității comisiilor, dar cel mai important am obținut și avizul Curții Constituționale. Am discutat cu colegii din partid și din fracțiune ca să solicităm colegilor din majoritatea parlamentară ca acest proiect să se regăsească în această săptămână pe agenda parlamentului și să înceapă procedura de vot. Este cazul să acționăm deja pentru modificarea Constituției ce ține de excluderea imunității deputaților”, a declarat Andrian Candu.

Vicepreședintele PDM a mai adăugat că acest proiect face parte dintr-un set complet ce ține de integritatea deputaților și lupta împotriva corupției care trebuie accelerată.

You may also like

Comments are closed.

By