Dedesubturi urât mirositoare la Offline-ul diasporei de la Veneția! Așa-zisa declarație împotriva uninominalului e o făcătură a Nataliei Morari?

morari parlament.md

Încă nu s-a uscat cerneala de pe așa-zisa rezoluție adoptată de un grup de moldoveni din diasporă, adunați sâmbătă la Veneția, că valoarea acesteia este pusă la îndoială de către unul din cei mai importanți reprezentanți ai diasporei, Ala Mîndîcanu, președinta comunității moldovenilor din Quebec.

Mîndîcanu crede că nu toți moldovenii din diasporă sunt împotriva votului uninominal așa cum încearcă să prezinte organizatorii Offline-ului de la Veneția, unde au putut fi observați și personaje cu reputație îndoielnică cum ar fi Natalia Morari, o apropiată a Platformei DA și a PLDM-ului.

„Nu vedem rezultatele Forumului (proiecte sociale, politice, economice), in partea rezolutiva nu apar propuneri CUM trebuie sa se desfasoare procesul electoral in 2018. Ce vrea Diaspora? Sa ramana asa cum este? Anume sistemul existent a adus la situatia de astazi. Nu cred ca diaspora nu vrea reforme, inclusiv in domaniul sistemului electoral… Daca printre reprezentantii Diasporei sunt persoane care ar putea deveni legislatori in viitorul parlament, ma mir ca nu au fost invitate sa contribuie la textul Declaratiei (sau Rezolutiei)”, a scris Mîndîcanu pe Facebook.

De asemenea, președintele comunității moldovenilor din Quebec se arată deranjată că declarația, chiar dacă este un act fără mare valoare, a fost votată fără ca membrii grupului să facă cunoștință cu conținutul ei înaintea de votare.

„Actul prezentat (In mesajul trimis la membrii Grupului Offline acesta se numeste Rezolutie) nu este unul de mare valoare, din pacate. Am fi vrut sa-l fi primit INAINTE de a fi adoptat, eu facand parte din Grup, chiar daca nu am ajuns in Italia… Numai pentru a declara dezacordul cu initiativele legislative de la Chisinau nu era nevoie de un efort atat de mare”, a menționat Mîndîcanu.

Screenshot_6

You may also like

Comments are closed.

By