DECRET // Artur Gumeniuc, numit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale

dodon

Președintele Igor Dodon semnat astăzi decretul prin care l-a numit pe Artur Gumeniuc în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Artur Gumeniuc are o experiență bogată în organele securității statului, deținând anterior diverse funcții de conducere în cadrul acestora. Consilierul prezidențial Gumeniuc a primit agrementul Președintelui de a impulsiona activitatea Consiliului în vederea soluționării problemelor de importanță majoră ale securității naționale.

Printre primele obiective trasate de către șeful statului sunt examinarea subiectelor, precum: devalizarea sistemului bancar și recuperarea mijloacelor delapidate, riscurile extinderii complexului hidroenergetic de la Novodnestrovsk asupra securității Republicii Moldova, vînzarea ilegală de armament de către ex-ministrul Șalaru, alte subiecte de importanță majoră, se spune într-un comuncat al Președinției.

16938665_10155230933808949_2544190667467577933_n

Consiliul Suprem de Securitate este organul consultativ care analizează activitatea ministerelor şi a altor autorităţi administrative centrale în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă recomandări Preşedintelui Republicii Moldova în probleme de politică externă şi internă a statului.

You may also like

Comments are closed.

By