Circa 75 000 de țigarete nedeclarate, reținute la Costești și Leușeni

sv_1

Angajații posturilor vamale Costești și Leușeni au reținut 74 700 de țigarete cu timbre de acciz ale Republicii Moldova, tăinuite de la controlul vamal.

Prima depistare a fost înregistrată la data de 1 martie, la postul vamal Costești, unde un cetățean al României în vârstă de 36 ani a încercat să scoată din țară 54 900 de țigarete nedeclarate marca ”Ritm”. Produsele de tutungerie au fost găsite în autoturismul condus de către acesta, fiind camuflate în ascunzișuri fabricate artizanal.

Celelalte 19 800 de țigarete nedeclarate au fost depistate în dimineața zilei de ieri, 2 martie, de către vameșii de la Leușeni, fiind implicat și patrupedul Serviciului Vamal care a semnalizat locul aflării articolelor din tutun. Țigaretele marca ”Rothmans” erau ascunse în torpedoul unei autovehicul, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 33 de ani.

Bunurile reținute au fost transmise serviciilor specializate ale Vămii în vederea întreprinderii măsurilor legale ce se impun, inclusiv prin aplicarea amenzilor prevăzute de legislația în vigoare.

sv_2

sv_4

??????????

De la începutul săptămânii curente, angajații Serviciului Vamal au prevenit deja cinci tentative de scoatere ilegală din țară a produselor de tutungerie nedeclarate. Primele trei cazuri au fost înregistrate de către vameșii de la Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău, fiind reținute în total peste 18 000 de țigarete de diverse mărci.

You may also like

Comments are closed.

By