Avioane ruse au bombardat din greşeală rebeli sirieni susţinuţi de SUA

homs-afp

Avioane militare ruse şi siriene au bombardat din greşeală poziţii ale rebelilor susţinuţi de SUA, în apropiere de oraşul Al Bab, cauzând mai multe victime, a declarat generalul american Stephen Townsend, potrivit Reuters online.

„Mai multe avioane ruse şi ale regimului (sirian) au bombardat câteva sate despre care cred că au avut impresia că erau ocupate de Stat Islamic (ISIS), însă de fapt acolo erau forţe ale Coaliţiei Arabe Siriene”, a explicat generalul american.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a dezminţit informaţiile privind un presupus raid aerian al forţelor ruse şi siriene împotriva unor poziţii controlate de rebelii susţinuţi de SUA.

„Nu a existat niciun atac al aviaţiei ruse sau siriene în zonele indicate de partea americană”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei de ştiri RIA, citată de Mediafax.

Satele vizate de raidurile aeriene de marţi se aflau în apropiere de oraşul Al Bab, iar forţe americane aflate în zonă, la patru sau cinci kilometri depărtare, au observat acţiunile şi i-au contactat pe militari ruşi prin intermediul unei linii de comunicaţii urgente, fapt ce a dus la oprirea atacului, a adăugat Townsend.

You may also like

Comments are closed.

By