Ard câmpiile! Pompierii atenționează oamenii să nu aprindă gunoiul și iarba (VIDEO)

Screenshot_5

Peste 127 hectare de vegetație au fost arse de pe terenurile Republicii Moldova în ultimele 24 de ore, conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI.

Cele mai multe intervenții ale echipelor de pompieri la stingerea focarelor au fost înregistrate în raioanele Orhei, Anenii Noi, Călărași, Hîncești, Soroca și municipiul Chișinău. Conform ultimelor rapoarte doar în localitatea Ulmul raionul Ialoveni, de ardere au fost compromise 15 hectare de vegetație, iar în raionul Călărași focul a mistuit 20 hectare de iarbă. Focare de vegetație arsă au fost înregistrate și în satul Pănășești, raionul Strășeni, unde pompierii au intervenit pentru stingerea a 10 ha de teren.

În ultimele ore echipele specializate au fost antrenate în 40 de intervenții de lichidarea flăcărilor în urma aprinderii vegetației, dintre care 29 în țară și 11 în municipiul Chișinău.

Serviciul Situații Excepționale atenționează oamenii să nu aprindă gunoiul menajer și iarba uscată, întrucât aceste focare se pot răspândi cu repeziciune pe terenuri extinse, punând în pericol spațiile forestiere și gospodăriile persoanelor. În cazul în care focarele au ieșit de sub control, oamenii trebuie să sune de urgență serviciul 901.

You may also like

Comments are closed.

By