Angajații Căii Ferate din Moldova, la protest. Cer achitarea restanțelor salariale

gara feroviara dse.md

Angajații Căii Ferate din Moldova au anunțat că vor ieși în stradă, începând cu ora 10:00, cerând achitarea restanțelor salariale.

Coloana de protestatari va porni de la Gara Feroviară Chișinău, deplasându-se până în fața clădirii Guvernului, unde vor fi comunicate revendicările feroviarilor.

Manifestanții vor cere să le fie achitate, până la 31 martie 2017, restanțele la salarii, care depășește suma de 130 de milioane de lei, cu compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat.

Amintim că, în cadrul ședinței de joi a Guvernului, premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să examineze problemele acumulate în cadrul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată” și ca, în termen de zece zile, să fie elaborat un Plan de acțiuni orientat spre depăşirea situației existente.

„Aștept o abordare foarte serioasă și elaborarea unui Plan de acțiuni pentru a înțelege cum ne mișcăm în continuare. Dincolo de aceasta, comunicați cu cei de la Calea Ferată. Ei trebuie să înțeleagă că avem un plan de reorganizare și în timp aceste probleme vor fi rezolvate”, declara Prim-ministrul la ședința de joi, 9 martie.

În legătură cu organizarea protestului, câteva străzi din capitală vor fi închise până la ora 13.00. Este vorba de tronsonul: Gara Feroviară Chişinău – Piaţa Gării – Negruzzi – Ştefan cel Mare și până la Piața Marii Adunări Naționale.

You may also like

Comments are closed.

By