VIDEO // Poliția a pus mâna pe o bandă de hoți: Au prădat mai multe locuințe

16441241_1413991258674793_34325670_n

Șapte tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și raionul Criuleni, membri ai unui grup infracțional specializat în comiterea atacurilor tâlhărești şi furturi din locuințe, au fost reținuți de poliție la data de 30 ianuarie 2017. Șase dintre ei au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare și comercializarea drogurilor.

Tinerii au fost documentați timp de o lună de către ofițerii Direcţiei Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate si Cauze Speciale, Direcţia Generală Urmărire Penală a IGP și angajații BPDS ”Fulger”.

Oamenii legii au stabilit că membrii grupului au săvârșit timp de patru luni, trei tâlhării și cinci furturi din locuințe. Aceștia, aveau fiecare roluri bine determinate, fiind conduși de lideri criminali care își ispășesc la moment pedeapsa în instituțiile penitenciare din țară.

Suspecții pătrundeau în locuințele victimelor din orașul Orhei, Căușeni, Chișinău, Cantemir, Basarabeasca și Ștefan Vodă pe timp de noapte, prin forțarea geamurilor. În interior aceștia amenințau proprietarii cu o armă, cuțit sau electroșoc, după care îi imobilizau cu un cablu și bandă adezivă. Ulterior, sustrăgeau bijuterii din aur, mijloace bănești și alte obiecte de valoare.

Obiectele sustrase erau comercializate pe teritoriul municipiului Chișinău. De asemenea, o bună parte din bani și bunurile de preț dobândite în urma activității criminale, erau distribuite în visteria criminală, ulterior fiind împărțite între membrii grupului.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe obiecte folosite la comiterea infracțiunilor și anume: pistol pneumatic și traumatic asemănător cu „Macarov”, un pachet cu bile din metal, un automobil de model ”Mercedes”, răngi metalice, două cuțite de vânătoare, opt tuburi de la pistol, pumnal de culoare neagră, o mască ”Anonymus”, telefoane mobile, cartele sim, tehnică de calcul, haine şi încălţăminte asemănătoare cu cele descrise de victime, precum şi alte obiecte care prezintă interes pe cauzele penale enumerate mai sus. Suma pagubelor fiind estimată la peste 200 mii lei.

Suspecții și-au recunoscut vina parțial, fiind reținuți pentru 72 de ore.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 186 al.2 și 188 alin. 2 Cod Penal al RM „Furt și Tâlhărie”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

La moment, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigații pentru localizarea și reținerea a doi membri ai grupului. De asemenea, se întreprind măsuri în vederea stabilirii suspecților reținuți la comiterea altor infracțiuni înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By