Vasile Botnari este noul președinte al S.A. „Moldovagaz”

foto-_mg_9048

Noul preşedinte al SA „Moldovagaz”, Vasile Botnari a fost prezentat astăzi în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom”, Valerii Golubev.

Candidatura lui Vasile Botnari a fost propusă de către Ministerul Economiei. Din ianuarie 2016, Botnari a ocupat funcția de Ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova. Anterior a fost Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

botnari vasile

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situaţia curentă în domeniul livrării de gaze naturale în ţara noastră de către concernul rus şi posibilităţile de dinamizare a cooperării bilaterale pe acest sector. Premierul a menţionat că Republica Moldova a reuşit în 2016 să achite toate cheltuielile curente la consumul de gaze naturale şi a subliniat importanţa negocierii unui acord privind restructurarea datoriilor acumulate anterior.

Totodată, Pavel Filip a solicitat să fie examinată posibilitatea transferării datoriilor acumulate de regiunea transnistreană către SRL „Tiraspoltransgaz” şi ulterior către administraţia regiunii. La data de 1 ianuarie 2017, datoria pentru livrarea gazului în regiunea transnistreană era de 5790,9 milioane dolari SUA sau 88,6 % din datoria totală a SA „Moldovagaz”.

foto-_j0a4301_0

foto-_mg_9038

La rândul său, vicepreședintele Consiliului de Administrație „Gazprom” a salutat dinamica pozitivă înregistrată pe parcursul anului trecut şi a declarat că restructurarea datoriilor istorice poate fi realizată doar în condiţiile menţinerii achitării cheltuielilor curente în proporţie de 100 %. În acelaşi timp, Valerii Golubev a spus că solicitările Guvernului de la Chişinău urmează să fie examinate cu noua conducere a SA „Moldovagaz”.

You may also like

Comments are closed.

By