Un deținut din Bălți – „supraveghetor” al unui grup criminal: Coordona vânzarea de droguri // VIDEO

16466907_1139653906147677_391484525_n

Cinci persoane cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, membri ai unei grupări infracționale au fost reținuți fiind suspectați de comercializarea drogurilor, preponderent în nordul Republicii Moldova.

Timp de patru luni de documentare, ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au stabilit că grupul criminal organizat era condus de un deținut al Penitenciarului nr.11 din municipiul Bălți, care a fost numit așa zis „supraveghetor” al Penitenciarului de Moscalciuc Vladimir, alias „Machena”, care are statut de hoț în lege în lumea criminală.

Deținutul coordona activitățile ilegale din instituția penitenciară și dirija activitatea de acumulare a mijloacelor financiare și materiale ilegale întru susținerea organizației criminale „Machena” și a deținuților penitenciarului. Totodată, acesta introducea în penitenciar substanțe narcotice de la persoane aflate la libertate.

De asemenea, doi membri activi ai grupării criminale, anterior condamnați, aflându-se la libertate, aveau rolul de a acumula mijloace bănești și substanțe narcotice pentru vistieria organizației criminale. De asemenea, aceștia racolau persoane din municipiul Bălți și alte raioane adiacente, în vederea atragerii în activitățile criminale și acumularea mijloacelor financiare ilegale.

Astfel, la 1 februarie curent, forțele de ordine au reținut membrii grupului implicat în activitatea infracțională, iar în rezultatul perchezițiilor au fost identificate și ridicate substanțe narcotice, seringi, arme albe, mijloace bănești obținute pe cale infracțională, purtători electronici de informație, înscrisuri de ciornă și alte obiecte relevante cauzei penale.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, dacă persoanelor li se va dovedi vinovăția, aceștia riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală necesare documentării cazului și acumulării probelor ce ar prezenta interes pentru cauza penală.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By