Situația în țară ca urmare a ninsorilor. Salvatorii au intervenit în câteva raioane

salvatori_6

Angajații Serviciului Situații Excepționale au fost antrenați în ultimele 24 de ore la lichidarea mai multor situații de risc. În urma condițiilor meteo nefavorabile mai multe autoturisme au derapat de pe trase fiind necesară intervenția salvatorilor.

În localitatea Valea Verde și Grădinița din raionul Căușeni pompierii au tractat două autoturisme care nu se puteau deplasa în pantă. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în orașul Cimișlia unde o mașină a ieșit de pe traseu. Pompierii au intervenit și în cazul unui autocamion, care a derapat în timp ce se urca pe o porțiune alunecoasă din satul Mereșeni, raionul Hîncești.

În total angajații serviciului au scos 5 mijloace de transport care au derapat de pe traseele raioanelor Soroca, Cimișlia, Hîncești și Căușeni. Peste 100 de pompieri și salvatori au monitorizat situația din țară și au intervenit în 21 situații de risc.

Pe străzile municipiului Chișinău circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 298 de troleibuze și 108 autobuze.

În ultimele 24 de ore, 62 de autospeciale de la „Exdrupo” au lucrat non-stop la curățarea străzilor, inclusiv accesele spre suburbii și străzile în pantă. Pe străzi a fost presărat circa 700 tone de material antiderapant. Acum sunt practicabile inclusiv străzile problematice, iar de dimineață, serviciul de deszăpezire lucrează pe străzile Ganea și Timiș.

La rândul său, Regia Locativ-Comunală și-a început intervenția de la ora 05.00, pe trotuare și în intercartiere cu 25 de utilaje de deszăpezire mari și 13 mașini mici (HACO).

Șeful interimar al regiei „Exdrupo”, Ștefan Racu, a făcut apel către conducătorii auto, de a nu parca unitățile de transport pe carosabil, atunci când sunt avertismente de căderi abundente de precipitații. Totodată, agenții economici și cetățenii sunt rugați să nu arunce pe carosabil zăpada acumulată la marginea drumului, pentru a nu crea situații periculoase pentru participanții la trafic. Municipalitatea cheamă agenții economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada din preajma clădirilor pe care le administrează.

You may also like

Comments are closed.

By