Produse cu termen de valabilitate expirat, depistate pe rafturile magazinelor

magazin

Specialiştii secţiei Sănătatea alimentelor şi expertiză din cadrul Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au efectuat, în perioada 6 – 14 februarie, o serie de controale inopinate în mai multe magazine alimentare.

În urma controalelor, au fost depistate mai multe încălcări: lipsa fişelor medicale, nerespectarea regimului de păstrare a produselor alimentare în frigidere, nerespectarea termenului de valabilitate, produse alimentare fără etichete, neasigurarea obiectivelor cu preparate biodistructive.

Astfel, au fost înregistrate abateri de la normele în vigoare în pavilionul SRL „,Lesrăscom”, magazinul SA ,,Dacia LV’’, magazinul SA „Temix”, magazinul SRL „Teica”, gheretele SRL „Armfarm”, SRL „MH Grup”, magazinul SRL „Succes Victoria”, cafenea SRL „Maram-co”, cafenea SRL „Sîlgri”, cafenea SRL „Ipati Vadim”, cafenea SRL „Melcafe”, bar SRL „Calet –plus”.

Specialiștii  au depistat peste 31 de kg de produse fără documente de însoţire şi cu termen de valabilitate expirat de la 3 până la 130 zile (clătite, pesmeţi, parizer, biscuiţi, mălai, bucate culinare).

La fel au fost depistate produse fără acte de confirmare a calităţii şi inofensivităţii acestora, dar şi fără etichetarea pe ambalaj cu informaţia respectivă: data, ora preparării şi termenii de valabilitate (bucate culinare din carne în cantitate de 26 kg).

Ca măsuri de sancţiune, au fost emise 10 prescriţii sanitare, fiind interzise în consum peste 62 kg  de produse alimentare. Nouă obiective au primit amenzi în sumă de 28 200 lei.

 

You may also like

Comments are closed.

By