PERCHEZIȚII de amploare în capitală! Vameșii au descins în opt puncte comerciale (FOTO)

sv_2

Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii în comun cu procurorii au descins la opt puncte comerciale din mun. Chișinău, unde erau comercializate loturi impunătoare de mărfuri de contrabandă. Perchezițiile au avut loc și la domiciile administratorilor, dar și la două depozite deținute de către aceștia. Operațiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar inițiat pe faptul introducerii ilegale pe teritoriul Republicii Moldova a articolelor de marochinărie și de încălțăminte prin regiunea transnistreană, fără să treacă controlul vamal.

sv_3

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a circa două luni de zile. În rezultatul verificărilor, vameșii au depistat mai multe loturi de articole de încălțăminte și de marochinărie în asortiment, valoarea totală a cărora se cifrează la peste două milioane de lei. Totodată, unul dintre administratorii cercetați a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Conform procedurii, bunurile au fost ridicate și depozitate în camera de corpuri delicte a Direcției urmărire penală a Serviciului Vamal.

sv_10

sv_6

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregului spectru infracțional al activității de contrabandă în proporții deosebit de mari, care, conform prevederilor legislației în vigoare, se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

sv_12

sv_9

sv_5

sv_4

You may also like

Comments are closed.

By