Percheziții de amploare în capitală // Un polițist, un dansator al unui club și alte câteva persoane, reținute (VIDEO)

16426676_1139636996149368_417392965_n

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Direcția Generală Urmărire Penală a IGP și a procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au documentat activitatea infracțională și au destructurat o grupare criminală specializată în trafic ilicit de droguri pe teritoriul țării, precum și realizarea acestora în cantități deosebit de mari în incinta localurilor de agrement și prin internet.

Astfel, șapte persoane dintre care un angajat al Inspectoratului Național de Investigații cu rol de comerciant și o persoană care activa în calitate de dansator într-un club din municipiul Chișinău, cu vârste cuprinse între 23 și 33 ani, stabiliți cu domiciliul temporar în orașul Chișinău au fost reținuți de forțele de ordine.

În total au fost efectuate 20 de percheziții soldate cu reținerea membrilor grupului infracțional specializat în realizarea drogurilor de risc și de mare risc, printre care: marijuana, amfetamină, metamfetamină, pastile Ecstasy, cocaină, hașiș, sare (drog), timbre LSD, PVP, laborator de producere a drogurilor, precum și precursorii destinați producerii acestora (fosfor roșu, acizi, etc).

Potrivit cercetărilor, începând cu luna decembrie a anului 2016, bănuiții ar fi constituit un grup infracțional în vederea procurării și comercializării drogurilor de risc și de mare risc, precum și a substanțelor susceptibile de efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite. Unii din ei se ocupau cu realizarea drogurilor prin cluburile de noapte, alții cu realizarea drogurilor prin internet utilizând plăți electronice și rețelele de socializare în scopul racolării distribuitorilor. De asemenea, utilizau diferite aplicații pentru comunicare, contactul fizic dintre realizator și consumator fiind exclus, iar banii se depuneau pe un cont electronic, ulterior fiind transferați de câteva ori pentru a pierde urma acestora.

De la unii din membrii grupului au fost efectuate achiziții de control prin intermediul investigatorilor sub acoperire, fiind procurate pliculețe cu amfetamină și PVP. În urma extinderii cercetărilor, angajații poliției de comun cu procurorii, au realizat reținerea în flagrant delict a patru bărbați, bănuiți că le-ar fi furnizat droguri investigatorilor sub acoperire obținând profit de pe urma realizării.

La 30 ianuarie curent, a fost reținut un angajat al Inspectoratului Național de Investigații care procura droguri de la dealeri și le comercializa consumatorilor contra unor sume mai mari de bani.

Ulterior, au fost reținuți și doi dealeri, iar la domiciliile lor au fost descoperite cantități deosebit de mari de diferite tipuri de droguri, pistoale, cartușe de luptă, legitimații de serviciu al angajatului poliției falsificate, cătușe, un laborator de producere a drogurilor cu precursori destinați producerii, cântare la scară mică, pliculețe de tip zip-lock și cartușe din plastic pentru ambalarea drogurilor, bani proveniți din realizarea drogurilor echivalentul a peste 50 000 lei, telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

În total au fost ridicate droguri în valoare de peste 200 000 lei. Toate persoanele se află sub arest. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 din Codul Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de realizare a drogurilor.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By