O tânără din Rezina – capul unei grupări. Trafica moldovence în Cipru (VIDEO)

Screenshot_16

Două tinere cu vârstele de 21 şi respectiv 22 ani, originare din raioanele Străşeni şi Rezina, au fost reţinute în izolatorul de detenţie preventivă pe un termen de 72 de ore, fiind bănuite de trafic de fiinţe umane.

Bănuitele aveau rolul de a identifica potenţialele victime prin intermediul reţelelor de socializare şi de a le determina să se prostitueze în cluburile de noapte din Cipru de Nord. Acestea aveau grijă ca persoana racolată să procure bilet de călătorie, să-i perfecteze actele necesare şi s-o însoţească până la aeroport.

Poliţiştii au descins acţiuni speciale de investigaţii şi au reţinut la Aeroportul Chişinău una dintre bănuite, însoţind o victimă, care urma să plece în Cipru de Nord cu scopul de a se prostitua. Ambele persoane au fost stopate şi însoţite la Inspectorat pentru audieri. Ulterior, a fost reţinută și a două bănuită, care s-a dovedit a fi organizatoarea acţiunilor criminale, originară din raionul Rezina.

În acest context poliţiştii desfăşoară acţiuni de investigaţii suplimentare, pentru a identifica complicii bănuitelor, precum şi alte victime recrutate.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitele riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By