Monede de colecție, ceasuri și bijuterii din aur și argint, depistate de vameșii de la Leușeni (FOTO)

vama leuseni

Angajații postului vamal ”Leușeni” au prevenit o tentativă de introducere în țară a mai multor loturi de ceasuri, articole de bijuterie și monede confecționate din metale asemănătoare aurului și argintului. Pe acest caz sunt cercetați doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 39 și respectiv 26 de ani, care au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.

Depistarea a avut loc la data de 26 februarie curent. Vameșii au supus verificărilor un autoturism, șoferul căruia optase pentru Coridorul Verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat.

În cadrul controlului fizic, vameșii au depistat un pulover și o pungă sigilate cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe loturi de bunuri tăinuite de la controlul vamal: 176 de monede de colecție de diverse valori, vechimi și dimensiuni, emise de mai multe țări, preponderent Franța, Ungaria, Elveția, SUA, Canada etc., 21 de ceasuri care aveau inscripționate marcajele unor branduri renumite și 78 de articole de bijuterie din metale asemănătoare aurului și argintului.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute și urmează a fi transmise pentru expertiză instituțiilor specializate.

sv_1

sv_2

Cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, pe cazul dat fiind intentat un dosar penal conform art. 27, 248 alin. (5) lit. b,d) al CP al RM ”Contrabanda”, care prevede pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate de la 3 la 10 ani.

Această tentativă de contrabandă cu monede este deja a doua prevenită de vameșii de la Leușeni pe parcursul lunii curente. Primul caz a fost înregistrat la data de 6 februarie, fiind reținute 5 259 de monede antice și alte obiecte de valoare istorico-culturală.

You may also like

Comments are closed.

By